High-end gevoel met de warmte van travertin

Brachot surfaces

High-end gevoel met de warmte van travertin

De lat voor de Hasseltse hotelsector ligt sinds kort een pak hoger. Het vernieuwde Hashotel in het centrum van de stad is een luxueus boetiekhotel met een huiselijke sfeer. Architectenbureau UAU Collectiv speelde voor dit ontwerp een thuismatch en maakte van de natuursteen travertin de hoofdspeler. Brachot leverde het nodige materiaal, Philips Natuursteen verzorgde de plaatsing.

De vernieuwing van het Hashotel omvatte enerzijds een renovatie en anderzijds een uitbreiding. Een deel werd afgebroken en vervangen door een nieuw bouwvolume van zorgvuldig geordende prefab verdiepingen. Een elegante dynamiek met doordachte detaillering van de hand van architecten Tom Latet en Massimo Pignanello van het Hasseltse bureau UAU Collectiv. En hoewel de gevel met geglazuurde baksteenstrips de moeite waard is, steelt natuursteen de show. Vanaf het moment dat je Hashotel betreedt, kan je niet om de travertin heen.

“Hashotel etaleert zich als een high-end boetiekhotel met een huiselijke sfeer. Dat hebben we overgebracht in een ontwerp waar binnen- en buitenomgeving volledig in evenwicht zijn”, zegt architect Tom Latet. “We stonden in voor het totale project en ontwierpen onder meer een nieuwe ingang en lobby, maar ook het nieuwe restaurant en kamers.”

Bezoek aan de groeves

Het architectenbureau werkt graag met natuursteen. Dat versterkt in dit project het hoogkwalitatieve en duurzame gevoel. Of de keuze voor travertin dan meteen vast lag? “We hebben heel wat boeiende gesprekken gevoerd met de bouwheer”, zegt Massimo Pignanello. “We streven steeds naar een compleet pallet van materialen en kleuren die zowel binnen als buiten bij elkaar passen. Om de bouwheer te overtuigen van de schoonheid en kracht van travertin, namen we hen mee naar de travertingroeves in de buurt van Rome. Zo konden ze het materiaal volledig zelf ervaren en bepaalden we de exacte kleurtint van het materiaal. Uiteindelijk is het een mooie en warme combinatie van cement, notelaarhout en travertin geworden.”

Variaties door de afwerking

De gebruikte travertin is Travertino Romano Classico, met een beige tint, een verzoete afwerking en een gelijnde, heterogene tekening. Het oppervlak bevat kleine openingen. Buiten werden die gestopt met cement. Binnen zijn de vloeren gestopt met hars voor extra diepgang. Op de wanden zijn de poriën open gelaten. Voor de vloerbekleding werd een beroep gedaan op de expertise van Brachot. Als innovator in tegels bieden zij gepersonaliseerde tegels aan volgens materiaal, formaat en afwerking, met bijhorende binnen- en buitenafwerkingen. De wandbekleding en verdere detaillering in travertin is door Philips Natuursteen verzaagd uit platen afkomstig van Brachot, een Europese totaalaanbieder in hoogwaardig plaatmateriaal in natuursteen.

“In de groeves ervaar je de kracht en schoonheid van natuursteen.”

brachot

Sfeerfoto's

Brachto
brachot
brachot
brachot