The Stone Show juni 2025

The Stone Show is DE toonaangevende beurs voor de natuursteenindustrie in het Verenigd Koninkrijk. Met meer dan 25 jaar geschiedenis biedt deze show een platform voor iedereen die betrokken is bij de natuursteenmarkt, van architecten en specificateurs tot groothandelaars, fabrikanten, steenhouwers, monteurs en installateurs.

Marmomac 2024: Innovatie en creativiteit in de natuursteensector

Van 24 tot 27 september 2024 opent Veronafiere in Verona opnieuw haar deuren voor Marmomac, een toonaangevend evenement in de natuursteensector. Marmomac streeft ernaar om haar rol als zakelijk, educatief en cultureel platform te versterken met een uitgebreid programma dat zowel innovatie als traditie in de natuursteenindustrie belicht.

De verbruikscalculator van Omnicol

Met de verbruikscalculator van Omnicol kun je eenvoudig en snel de juiste hoeveelheid materiaal voor jouw project berekenen. Vul de omvang van het werk in en de tool rekent nauwkeurig uit hoeveel product je nodig hebt, zodat je altijd de perfecte bestelling plaatst.

De reis van natuursteen: Van ontginning tot eindproduct

Natuursteen is een tijdloos materiaal dat al duizenden jaren wordt gebruikt in de bouw en decoratie van gebouwen en monumenten. Maar heb je je ooit afgevraagd hoe die prachtige stukken marmer, graniet of blauwe hardsteen van de groeve naar je huis of tuin komen?

De natuursteenbewerker: Een knelpuntberoep in de Belgische natuursteensector

België is al jarenlang een belangrijke speler in de natuursteensector. Dankzij het rijke aanbod aan marmer, witte steen, blauwe hardsteen en graniet, wordt natuursteen op grote schaal gebruikt in zowel residentiële als commerciële bouwprojecten. Van elegante vloeren en gevels tot indrukwekkende monumenten en stijlvolle interieurelementen – natuursteen is overal te vinden. De populariteit van natuursteen in België is te danken aan de combinatie van esthetische aantrekkingskracht, duurzaamheid en veelzijdigheid van het materiaal.

De terugkeer van Flagstones: ambachtelijke schoonheid in de tuin

Flagstones, een tijdloze keuze voor paden, terrassen en vijvers maar ook muren, zijn terug van nooit weggeweest. Deze ambachtelijke manier van natuursteen leggen, creëert een esthetisch geheel door gebroken natuursteen opnieuw te puzzelen. (Ook bekend als plaatsen in scherven, Crazy pavement of Opus incertum.)

Trend van 2024: Natuursteenmeubelen

Natuursteen heeft altijd al een tijdloze elegantie uitgestraald, maar in 2024 zien we een opvallende opkomst van natuursteenmeubelen in het interieurdesign. Van salontafels tot eettafels, van bijzettafels tot badkamermeubelen, natuursteen maakt een statement in diverse ruimtes in huis.

Solidor presenteert het revolutionaire CRIX-gamma: een nieuwe evolutie in nivelleersystemen

Solidor, lid van BNSA, introduceert met trots het CRIX-gamma, een revolutionair nivelleersysteem voor vloeren en wanden. Het CRIX-gamma biedt een innovatieve oplossing voor installateurs van natuursteen. Laten we eens kijken naar de kenmerken en voordelen van dit nieuwe systeem.

Groeiend Initiatief TruStone legt duurzame lat hoger

Bijna 60 procent van de bedrijven die deelnemen aan Initiatief TruStone, het Nederlands/Vlaamse IMVO-convenant voor de natuursteensector, bevindt zich op schema om de convenantsafspraken volledig na te komen. Hoewel het nog steeds een uitdaging is om risico's dieper in de keten op te sporen en aan te pakken, tonen koplopers aan dat impact mogelijk is. De convenantspartijen blijven zich inzetten voor deze aanpak en onderzoeken hoe het convenant na 2024 kan worden voortgezet.

Initiatief TruStone in India: Een stap naar verantwoorde natuursteenproductie

Eind oktober ondernam een afvaardiging van het initiatief TruStone een reis naar Rajasthan, India, om een constructieve dialoog aan te gaan met lokale ngo's, exporteurs en arbeiders. Deze regio staat bekend om de winning van zandsteen, een belangrijk materiaal in de natuursteenindustrie. Tijdens de reis werden trainingen gevolgd en werden productielocaties bezocht om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden waaronder natuursteen wordt gewonnen.

Natuursteen in het hart van gemeenschappen: Overheids-, stedelijke en kerkelijke projecten

Natuursteen, een tijdloos en duurzaam materiaal, heeft door de eeuwen heen een cruciale rol gespeeld in de bouw van diverse projecten. In deze blogpost verkennen we de veelzijdige toepassingen van natuursteen in overheidsgebouwen, stedelijke projecten en kerken.

Ontdek de Xiamen Stone Fair 2024