Werking BNSA

Banner BNSA

Febenat gaat voor vernieuwing en verruiming! Samen staan we sterk.

BNSA groepeert alle bedrijven die in België, Nederland en Luxemburg actief zijn in de natuursteensector. Van steengroeves, importeurs, verwerkers tot plaatsers en architecten. We stellen de BNSA graag aan je voor.

De BNSA is actief voor de hele natuursteensector in België, Nederland en Luxemburg.

Febenat (Benelux federatie voor natuursteenimporteurs en groothandelaars), die er vroeger enkel importeurs had als leden, denkt nu ruimer. BNSA is er voor alle spelers binnen de Benelux natuursteenindustrie. Iedereen kan deelnemen en voor iedereen is er het juiste tarief en met een correcte return op het lidmaatschap. Paul Tuytelaers van Tuytelaers Natuursteen is de nieuwe voorzitter. Rinaldo Castelli die destijds Febenat oprichtte is vicevoorzitter. Els Van den Steen van Vangucht Natuursteen zetel mee in het bestuur. Isabel Gruwez blijft directeur, zoals voorheen bij Febenat. BNSA heeft als doel natuursteen te promoten en de brede kennis ervan te vergroten. De BNSA richt daarom een netwerkplatform op waaraan alle natuursteenactoren uit de Benelux kunnen deelnemen.

De BNSA voert doelgerichte acties uit naar zowel architecten, bouwheren en bouwprofessionals, als naar het brede publiek. Zo wil de BNSA de interesse voor natuursteen aanwakkeren en de kennis over het materiaal verbeteren. Uit de regelmatige technische -en marketingcommissies komen er ideeën en concrete acties uit. Het is de bedoeling om een roadshow met opleidingen te organiseren, een tweejaarlijkse BNSA Natural Stone Awards. Het Febenat-jaarboek die al enkele jaren werd uitgegeven blijft een vaste waarde maar wordt ook uitgebreid met technische informatie. Het Initiatief TruStone is er voor een meer verantwoorde productie en aankoop van natuursteen uit onder meer China en India.

Omdat een belangrijk doel van de BNSA de support van de natuursteensector en haar actoren is, rekent de vereniging ook op bestaande technische ondersteuning met onder andere prestatieverklaringen, CE-markeringen en technische fiches.

Natuursteen is een honderd procent natuurlijk product met een zeer lage ecologische voetafdruk. Dit duurzame, kostbare materiaal vraagt dan ook om een duurzame visie. De BNSA promoot natuursteen met als doel het gebruik er van te verhogen in de Benelux en meer mensen kennis te laten maken met de kracht van natuursteen. Zo ondersteunt de BNSA de voltallige sector en de maatschappij om de klimaatdoelstellingen te halen.

troeven

Troeven

Wij zijn een federatie, gepassioneerd door natuursteen

BNSA - Benelux Natural Stone Association

In maart 2020 is de BNSA gestart, waar ook jij als natuursteenprofessional lid van kan worden. Deze vereniging groepeert alle bedrijven die in België, Nederland en Luxemburg actief zijn in de natuursteensector met als doel natuursteen te promoten en de brede kennis te vergroten met doelgerichte acties.

Als lid beschik je zo over een uitgebreid netwerk, koppel je terug naar een onderbouwd informatiecentrum en geniet je van opleidingen, beurzen, technische ondersteuning, 50% korting op huisfotografen, jaarboek met ledenrealisaties, verwijzingen op sociale media,...

Ben je lid bij BNSA? Dan krijg je als importeur ondersteuning bij je Trustone lidmaatschap.