Marmeren trap in open boek verwelkomt klanten

BMB

Zo exclusief als de schoenen en handtassen in de etalage van boetiek Ironie in Knokke-Heist, zo exclusief wilden zaakvoerders Peter Vleugels en Sabine Acke ook het interieur van hun winkel. Daar zijn ze meer dan in geslaagd, met onder meer een unieke marmeren trap in Panda White. De blikvanger in de winkel.

Zaakvoerders Peter en Sabine kozen twee jaar geleden voor een nieuw interieur voor hun boetiek. “Onze leveranciers verwachten een zekere kwaliteit van de handelszaken waar hun producten te koop aangeboden worden. Merken zoals Prada en Saint Laurent worden enkel verkocht in de meer exclusieve winkels, met een al even exclusief interieur. Ironie had al een stijlvol interieur, ook met elementen in natuursteen, maar na twintig jaar wilden we het graag weer iets moderner.”

Opmerkelijk: Peter en Sabine tekenden zelf hun interieur uit, zonder binnenhuisarchitect. “We waren er vrij snel aan uit dat we onze trap, toonbank en etalage in natuursteen wilden”, zegt Peter. “Het moesten echte blikvangers worden, waar we de rest van ons interieur dan konden op afstemmen. De mensen van natuursteenhandel D’Andrea hebben ons heel goed begeleid. Onze keuze viel op de prachtige marmeren steen Panda White.”

Ledstrips en natuursteen

“Panda White is een hele bijzondere marmer”, zegt Sandra D’Andrea. “Maar hier hebben we dan nog voor open boek gekozen, wat een prachtig effect oplevert. Uiteraard wordt dat nog mooier eens de platen gepolijst zijn.” Peter vult aan: “Samen met D’Andrea bepaalden we welke platen we op welke plaats zouden leggen. Zo hebben we in onze trap een V-tekening kunnen creëren, wat een heel verwelkomend effect oplevert voor klanten die binnenkomen. In de trap zelf hebben we ledstrips verwerkt, waardoor de trap mooi oplicht als het donker is. Ook de tekeningen in de toonbank en de etalage zijn precies zoals we ze wilden.”

“Het was geen evident project”, zegt Sandra D’Andrea. “Dat is het bij open boek nooit. Van zodra een plaat door een foutje bij het snijden eruit gehaald moet worden, klopt je tekening niet meer. Bij het leggen moet alles ook perfect uitgemeten worden. Dat is ook de reden waarom open boek niet zo heel vaak wordt gedaan, omdat het zo delicaat is. Maar we zijn zelf ook enorm blij met het resultaat. Dit interieur is een visitekaartje voor D’Andrea.”

“Dit interieur is een visitekaartje.”

 

 

BMB

Sfeerfoto's

BMB
BMB
BMB
BMB