La Villa Lorraine klaar voor tweede jeugd

Cromarbo

Het nieuwe interieur van gastronomisch restaurant La Villa Lorraine ziet er prachtig uit. Architect Christophe Legrand van AS Development verwerkte in zijn concept verschillende soorten natuursteen, die steenkapper 3D Stone en leverancier Cromarbo mochten aanleveren. Een muurschilderij doet de verschillende soorten natuursteen helemaal tot hun recht komen.

Gastronomisch restaurant La Villa Lorraine is een gekende Brusselse horecazaak dicht bij het Terkamerenbos waar voormalig tweesterrenchef Yves Mattagne achter de potten staat. Een prestigieus project dus voor architect Christophe Legrand. “Stress hadden we er niet voor, neen. Ik durf wel stellen dat we gekend zijn in die sector en we dus geregeld zulke aanvragen binnen krijgen. Zo zijn we momenteel ook bezig met het interieur van sterrenrestaurant La Villa Emily.”

Het voormalige interieur van La Villa Lorraine was eerder donker. “Wij wilden er graag wat meer licht in brengen. Een grote uitdaging was om een ontwerp te vinden dat alle zaakvoerders van La Villa Lorraine zou bevallen. Het restaurant wordt uitgebaat door de ouders en hun kinderen. Het leeftijdsverschil tussen die twee generaties, dat betekent ook een licht verschil in smaak.”

Legrand wist een ontwerp tevoorschijn te toveren dat aan ieders wensen voldeed en die paste binnen het concept van La Villa Lorraine 2.0 by Yves Mattagne. Daarin koos hij voor verschillende soorten natuursteen. “Ik gebruik dat materiaal heel graag: natuursteen is heel stijlvol en tijdloos, en het weerstaat de tand des tijds met glans. Het is heel gemakkelijk te combineren met hout, glas en zoveel andere materialen.”

Kunstwerken en stielmannen

Legrand koos vooral voor travertin die paste bij de traditionele bleke travertin die al in het restaurant aanwezig was. “Zo kozen we voor Travertino Rosso voor de toonbank bij de vestiaire, en in de toiletten. En voor de blikvangermuur buiten hebben we de Indische marmer Forest Brown gebruikt. De andere elementen en materialen in het interieur hebben we gekozen in functie van de natuursteen. Zo komt het echt tot zijn recht. Hier en daar combineren we met messing. Dat biedt een mooi contrast met de natuursteen.”

Voor elk onderdeel van de werken werd met ervaren stielmannen gewerkt. Zo werden de materialen zorgvuldig uitgekozen bij Cromarbo en verzorgde 3D Stone de plaatsing. Een opvallend element in de zaak is de muurschildering. “Een bevriende artiest van de uitbater maakte de muurschildering op zijn vraag. Dat leverde ons wel wat meer werk op, omdat we verschillende keren met de artiest samen gezeten hebben om ons werk op elkaar af te stemmen. Maar het resultaat is heel erg geslaagd, dus het was de extra moeite meer dan waard.”

“Materialen gekozen in functie van natuursteen.”

Cromarbo

Sfeerfoto's

Cromarbo
Cromarbo
Cromarbo