De terugkeer van Flagstones: ambachtelijke schoonheid in de tuin

Flagstones, een tijdloze keuze voor paden, terrassen en vijvers maar ook muren, zijn terug van nooit weggeweest. Deze ambachtelijke manier van natuursteen leggen, creëert een esthetisch geheel door gebroken natuursteen opnieuw te puzzelen. (Ook bekend als plaatsen in scherven, Crazy pavement of Opus incertum.)

Trend van 2024: Natuursteenmeubelen

Natuursteen heeft altijd al een tijdloze elegantie uitgestraald, maar in 2024 zien we een opvallende opkomst van natuursteenmeubelen in het interieurdesign. Van salontafels tot eettafels, van bijzettafels tot badkamermeubelen, natuursteen maakt een statement in diverse ruimtes in huis.

Solidor presenteert het revolutionaire CRIX-gamma: een nieuwe evolutie in nivelleersystemen

Solidor, lid van BNSA, introduceert met trots het CRIX-gamma, een revolutionair nivelleersysteem voor vloeren en wanden. Het CRIX-gamma biedt een innovatieve oplossing voor installateurs van natuursteen. Laten we eens kijken naar de kenmerken en voordelen van dit nieuwe systeem.

Groeiend Initiatief TruStone legt duurzame lat hoger

Bijna 60 procent van de bedrijven die deelnemen aan Initiatief TruStone, het Nederlands/Vlaamse IMVO-convenant voor de natuursteensector, bevindt zich op schema om de convenantsafspraken volledig na te komen. Hoewel het nog steeds een uitdaging is om risico's dieper in de keten op te sporen en aan te pakken, tonen koplopers aan dat impact mogelijk is. De convenantspartijen blijven zich inzetten voor deze aanpak en onderzoeken hoe het convenant na 2024 kan worden voortgezet.

Initiatief TruStone in India: Een stap naar verantwoorde natuursteenproductie

Eind oktober ondernam een afvaardiging van het initiatief TruStone een reis naar Rajasthan, India, om een constructieve dialoog aan te gaan met lokale ngo's, exporteurs en arbeiders. Deze regio staat bekend om de winning van zandsteen, een belangrijk materiaal in de natuursteenindustrie. Tijdens de reis werden trainingen gevolgd en werden productielocaties bezocht om meer inzicht te krijgen in de omstandigheden waaronder natuursteen wordt gewonnen.

Natuursteen in het hart van gemeenschappen: Overheids-, stedelijke en kerkelijke projecten

Natuursteen, een tijdloos en duurzaam materiaal, heeft door de eeuwen heen een cruciale rol gespeeld in de bouw van diverse projecten. In deze blogpost verkennen we de veelzijdige toepassingen van natuursteen in overheidsgebouwen, stedelijke projecten en kerken.

Ontdek de Xiamen Stone Fair 2024
Voka ziet toenemende belangstelling voor ATA-paspoort
Betoverd door de Schoonheid van Natuursteen: Een Dag op Marmomac Verona

 

 

Natuursteenborrel 2023
Een Onvergetelijk Bezoek aan Levantina: Europa's Grootste Groeve in Alicante
Voordelen van terrasdragers...