Voordelen van terrasdragers...

Solidor logo

Bent u van plan om een nieuw terras aan te leggen? Dan kun je overwegen om de installatie te laten doorgaan op terrasdragers. Terrasdragers bieden diverse voordelen ten opzichte van traditionele terrasconstructies. Hieronder lichten we enkele voordelen uit.

1. Open voegen

Terrassen die worden aangelegd op regelbare terrasdragers kunnen op verschillende ondergronden worden geplaatst, met uitzondering van zandgrond. Het gebruik van terrasdragers resulteert in open voegen tussen de tegels. Bij SOLIDOR bieden wij drie voegbreedtes aan voor tegelterrassen: 2mm, 3mm en 6mm. Afhankelijk van de voegbreedte kan water eenvoudig wegsijpelen van het terras en in de open voegen terechtkomen. Dit voorkomt bijvoorbeeld bij een traditioneel terras aangelegd op tegels in beton, dat er barsten in de voegen ontstaan door bevroren water waardoor de levensduur van uw terras verlengt wordt. Daarnaast is het mogelijk bij een terras die aangelegd werd met regelbare terrasdragers, telkens de dragers bij te regelen waardoor je steeds de gewenste stabiliteit kan behouden.

2. Duurzaamheid

Kiezen voor een terras met terrasdragers draagt bij aan duurzaamheid. De regelbare terrasdragers van SOLIDOR zijn vervaardigd uit 98% gerecycleerde kunststoffen, waardoor de impact op het milieu minimaal is. Tijdens het productieproces ontstaat er geen afval en de gebruikte terrasdragers kunnen worden hergebruikt. Ontdek via deze link hoe SOLIDOR zijn steentje bijdraagt aan een duurzame wereld.

3. Thermische isolatie

Terrasdragers zorgen voor een betere thermische isolatie. Door de luchtspleet tussen de vloer en de isolatielaag ontstaat er een constante luchtcirculatie, waardoor de isolerende eigenschappen van het membraan langer behouden blijven. Ook, wanneer er een lek zou plaatsvinden of een ander probleem, kunnen de tegels of de houten planken eenvoudig worden verwijderd voor reparatie en daarna teruggeplaatst worden, zonder enige beschadiging.

4. Bekabeling of leidingen eenvoudig onder het terras

Een terras dat wordt ondersteund op regelbare terrasdragers biedt voldoende ruimte onder de tegels of houten/composieten planken. Deze open ruimte maakt het eenvoudig om bekabeling of leidingen onder het terras te plaatsen, zonder ze te beschadigen en met telkens een gemakkelijke toegang tot indien nodig.

5. Eenvoudige installatie en aanpassing

Regelbare terrasdragers zijn gemakkelijk te installeren en aan te passen. Ze zijn modulair waardoor ze eenvoudig aan te passen zijn in de hoogte. Alsook kunnen ze oneffenheden corrigeren door middel van SOLIDOR hellingcorrectoren, waardoor het leggen van het terras vereenvoudigd wordt.

Alsook is het eenvoudig om het terras af te breken en de regelbare terrasdragers te hergebruiken. Installatievideo’s zijn steeds beschikbaar op onze website indien meer uitleg nodig. 

6. Flexibiliteit

Met regelbare terrasdragers is het mogelijk om het terras op verschillende hoogtes van chape aan te leggen, wat diverse voordelen met zich meebrengt. Allereerst kunnen deze dragers niveauverschillen aanpassen en zelfs een terras op een helling creëren. In dergelijke situaties vormen de hellingcorrectoren uit ons assortiment de perfecte aanvulling. Bovendien zorgen onze regelbare terrasdragers ervoor dat de buitenvloer naadloos aansluit op de binnenvloer, waardoor het ruimtegevoel aanzienlijk verbeterd wordt en het terras ook meer toegankelijk wordt voor oudere mensen en rolstoelgebruikers.

Een bijkomend voordeel van het werken met SOLIDOR regelbare terrasdragers is de mogelijkheid om het hele jaar door terrassen te installeren, ongeacht het weer. In tegenstelling tot traditionele methoden zoals chape en lijm, kunnen de dragers zelfs tijdens natte maanden worden geplaatst. Dit biedt een ongekende flexibiliteit en maakt het mogelijk om het terrasproject op elk gewenst moment uit te voeren, zonder afhankelijk te zijn van de weersomstandigheden.

7. Bescherming van de ondergrond

Terrasdragers zorgen ervoor dat de onderliggende ondergrond, zoals een dakbedekking of waterdichte laag, beschermd blijft. Het terras wordt bovenop de terrasdragers geplaatst, waardoor direct contact met de ondergrond wordt vermeden. Eventuele belastingen, zoals het gewicht van het terras en de gebruikers ervan, worden gelijkmatig verdeeld over de terrasdragers. Dit voorkomt dat het terras direct druk uitoefent op de ondergrond en mogelijk schade kan veroorzaken. Daarbovenop zijn terrasdragers ook een licht alternatief in plaats van het gebruikmaken van chape, waardoor het gewicht van je bouw afneemt.