Samenwerking tuffbau – Brachot/Beltrami voor waterdoorlatende natuursteenplaatsing

Tuffbau, producent en leverancier van hoogwaardige, natuurlijke bestratingsmortels heeft sinds kort een samenwerkingsovereenkomst met Brachot en hun Family Member Beltrami, producent, groothandel en distributeur van natuursteen uit België.

’s-Hertogenbosch - Deinze, 9 februari 2022
Tuffbau heeft sinds kort een samenwerkingsovereenkomst met Brachot en Family Member Beltrami voor het in de markt zetten van het tuffbau productgamma voor het plaatsen van waterdoorlatende natuursteenbestrating. Deze exclusieve samenwerking geldt voor de regio’s België, Frankrijk en Luxemburg.

Voordelen
Blikvanger en speerpunt is het waterdoorlatende systeem tuffflow. De constructie is op basis van een drainerende straatlaag met een waterdoorlatende constructieve voeg. Grote voordeel van dit systeem is dat nu ook natuursteenbestrating waterdoorlatend, of misschien beter, waterpasserend kan worden aangelegd. Met het waterdoorlatende tuffflow systeem kan regenwater ter plekke worden gebufferd in de drainerende straatlaag, waarna het water naar de ondergrond kan doorstromen. De drainerende straatlaag (tuffbed) is niet capillair zodat water dat eventueel na langere tijd in de straatlaag aanwezig is niet naar boven trekt. Hierdoor kan er dus geen ‘picture framing’ in de tegels ontstaan.

Dé toekomst voor natuursteenbestrating
Het systeem werd voor het eerst gepresenteerd in Frankrijk op de beurs Rocalia in november vorig jaar. De innovatie werd door de bezoekers bijzonder enthousiast onthaald. Natuursteenbedrijven en ingenieurs zagen dit systeem als dé toekomst voor natuursteenbestrating. In zowel België als Frankrijk, en ook Nederland, zal het niet lang meer duren voordat waterdoorlatendheid als eis wordt gesteld voor toekomstige aanleg van (natuursteen)bestrating. De stad Gent heeft dit inmiddels als eis in het lastenboek opgenomen. Niets houdt steden en gemeentes nog tegen om in hun bestratingsprojecten natuursteen toe te passen.

Gamma tuffbau
Het overige gamma van producten van tuffbau bestaat uit tuffgrit (gebroken split met een zeer hoge interlock), tufftop (waterdichte voegmortel) en tuffset G (reparatiemortel).
tuffgrit split is een gebroken Noorse steenslag (2-6mm) voor ongebonden waterdoorlatende bestrating.
tufftop is een zeer sterke, waterdichte voegmortel voor constructies waar het water over het oppervlak dient te worden afgevoerd, tufftop beschikt over zeer goede technische eigenschappen als een hoge druksterkte in combinatie met zeer goede elasticiteitsmodules.
tuffset-G is een reparatiemortel die gebruikt wordt om putten e.d. vast te maken in bestrating.

Expertise
De vertegenwoordigers van Brachot en Beltrami zijn allemaal getraind in de toepassingsmogelijkheden van de diverse mortels. Voor promotie zijn documentatie, (interne) meetings en assistentie bij open dagen beschikbaar. Tevens is alle technische documentatie beschikbaar op zowel de website van tuffbau als van Brachot en Beltrami, en dit in meerdere talen.

Over tuffbau:
Tuffbau is producent en leverancier van bestratingsmortels. Het familiebedrijf heeft vestigingen in de UK en Duitsland en voert wereldwijd projecten uit. Ale mortels zijn zonder toevoegingen van harsen en/of polymeren, hiermee is een lange levensduur gegarandeerd. In de UK is tuffbau marktleider op het gebeid van bestratingsmortels. Verdeling van de producten gaat via (voorraadhoudende) dealers en groothandels, particulieren worden bediend via sierbestratingsbedrijven, stratenmakers en hoveniers.

Contactinformatie:
Karel Schulkes +31 6 15206994

Meer informatie via de websites van tuffbau www.tuffbau.com of Brachot www.brachot.com / www.beltrami.be of via +31 (0)73-8080888.

 

tuffbau