Martinus Suite Meyerode

Bauma

Natuursteen versterkt authentiek vakantiegevoel

In het oosten van België ligt het dorpje Meyerode middenin een groene, idyllische omgeving. Daar baat Horst Conen een vakantiewoning en een luxesuite uit. Authentieke charme staat er synoniem voor het gebruik van natuursteen doorheen het hele gebouw. Natuursteengroothandel Bauma Stone leverde de materialen.

Je thuis voelen, ontspannen en tot rust komen. Dat is het doel van een verblijf in de Martinus Suite 2. Een modern, hoogwaardig design gaat er samen met een gezellige en romantische sfeer. Bij de renovatie is veel aandacht besteed aan kwalitatieve materialen en aan authentieke charme. “De keuze voor natuursteen was dan ook logisch”, zegt Horst Cohnen. “Ik ben een echte liefhebber van het materiaal. Keramiek wordt al snel saai, maar natuursteen blijft altijd boeien en fascineren. Het straalt steeds een bepaalde warmte en een verwelkomend gevoel uit. En dat is exact wat we wilden bereiken in de Martinus Suite 2.”

Bijzondere afwerkingen

Op het gelijkvloers werd gekozen voor een Marokkaanse kalksteen van bij Bauma Stone. Die werd behandeld met de heritage afwerking. “Het is een speciale techniek die de steen een natuurlijk verouderde, authentieke look geeft”, legt Horst uit. “Voor de andere ruimtes en in de wellness kozen we voor een klassieke travertin met een beige kleurtint. Toch valt deze steen op door de verzaging in cross cut. Zo konden we optimaal de natuurlijke lijnen in het materiaal behouden. Verder vind je in de keuken en in andere afwerkingen doorheen het huis een donkere graniet.”

De kalksteen en travertin werden enerzijds voor hun esthetiek en bij elkaar passende kleuren gekozen, anderzijds ook omdat ze mooi combineren met het gekozen hout. “Hier gingen we voor kwalitatieve eik”, zegt Horst nog. “Het merendeel van de vakantieverblijven beschikt over een zwembad. Dat is iets wat ik mijn gasten op deze locatie niet kan bieden. Toch wilde ik niet onderdoen qua beleving en luxe. Daarom hebben we de suite afgewerkt met zulke hoogwaardige materialen. De wellnessruimte biedt de gasten meteen ook een extra ervaring in alle comfort.”

Niet alleen over de materiaalkeuze werd nagedacht. Ook de plaatsing gebeurde zeer doordacht. Zo werd steeds gekeken naar de functie van de ruimte. Op de vloer is steeds gekozen voor grote formaten zodat er met minder voegen gewerkt kon worden. “De travertin werd in cross cut afgewerkt en om het lijnenspel optimaal te behouden, werden de platen genummerd en vervolgens op volgorde geplaatst. De heel grote platen lieten we op voorhand verzagen bij een plaatselijke steenkapper, maar veel grote stukken werden ook ter plaatse afgewerkt en geplaatst. Tot slot is de juiste lijm voor de juiste steen ook zeer belangrijk.”

Bauma

Sfeerfoto's

Bauma
Bauma