Gezandstraald marmer als blikvanger in en rond kapsalon.

Stone consulting

Gezandstraald marmer als blikvanger in en rond kapsalon

Interieurarchitect Vincent Van Laere houdt niet van doorsneeprojecten. Hij trekt resoluut de kaart van ontwerpen die indruk maken. Dat doet hij door materialen en kleuren te combineren waar andere interieurarchitecten misschien niet meteen aan denken. Zo ook in dit kapsalon in Aartrijke.

“Ik wilde dat mensen ook van buitenaf het ontwerp zouden opmerken. En in dat opzicht ben ik geslaagd want er stoppen zelfs auto’s om het interieur te bekijken.” Interieurarchitect Vincent Van Laere is tevreden van zijn werk voor een kapsalon MOOJ.J in Aartrijke. Hij werkt wel vaker voor projecten waar ze iets unieks vragen, zowel in de horeca-, winkel- of private sector. En in al die ontwerpen komt hij graag vernieuwend uit de hoek. “Hier ging het om een kleine ruimte van 25 vierkante meter. De eigen ontworpen kaptafels en andere meubels zijn allesbehalve standaard en tillen het geheel naar een hoger niveau.”

De blikvanger van het interieur is de marmeren vloer, afkomstig van bij Stone Consulting in Oostkamp. Door de gezandstraalde afwerking combineert de natuursteen goed met de andere tegels in betonlook. Het gaat om bruine marmer Kesra Calima afkomstig uit Turkije in formaten 48 op 8 centimeter en met een dikte van 2 millimeter. “Daarmee creëerden we een catwalk in het salon. De tegels werden in Hongaarse punt geplaatst”, vertelt Vincent. “De catwalk eindigt op een grote spiegel waardoor het effect verdubbeld wordt en de ruimte een pak groter lijkt. Ook aan de kaptafels loopt de spiegel tot op de grond om de tegels visueel te laten doorlopen.

Smaakvol accent

Natuursteen is een materiaal waar Vincent Van Laere graag mee werkt. “Het is een dankbaar materiaal voor uniek meubilair, bijvoorbeeld. Natuursteen is voor mij de manier om een smaakvol accent te leggen. Ook voor vloeren. Als je een hele vloer wil betegelen, spreek je al snel over een andere prijsklasse.”

Smaakvol is het kapsalon in Aartrijke zeker. De extra accenten in messing, zwart zitmeubilair en originele belichting maken het plaatje af. “In mijn ontwerpen probeer ik altijd de perfecte match te zoeken tussen verschillende materialen. Ik wil ook steeds iets anders doen dan het normale, vernieuwend uit de hoek komen en mensen laten nadenken over wat ze zien”, vertelt Vincent nog. “Ook in dit ontwerp wilde ik niet zomaar een kapsalon vorm geven. Daarom ontwierp ik ook de kaptafels en toog zelf. Die staan allemaal vrij in de ruimte. Het voegt beleving toe.”

 

Kapsalon

Sfeerfoto's

Kapsalon I
Kapsalon II
Kapsalon III